En | Ελ | Dk
Bente Κeller

Η Bente Keller είναι μια Δανέζα καλλιτέχνης που ζει στην Αλόννησο.

Η Bente Keller γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δανία. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Γυμναστική Ακαδημία στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Το ανήσυχο και καλλι??εχνικό της πνεύμα την οδήγησε στην Αλόννησο, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. H απαράμιλλη ομορφιά του νησιού αποτέλεσε και συνε??ήσει να αποτελεί έμπνευση για τις δημιουργίες της.

Η ζωγραφική της Bente είναι πρωτότυπη, προσωπική και αφιερωμένη στη φύση. Τα θέματα των έργων της μας ταξιδεύουν στο γεμάτο φως και χρώματα Αιγαίο. Θέλοντας να μοιραστεί την αγάπη της για τη ζωγραφική εγραψε τo δικό της βιβλίο εκμάθησης ζωγραφικής, The Watercolor Dream, ένα εύκολο και διασκεδαστικό βιβλίο για τους φίλους της ζωγραφικής.

Αναζητώντας νέα τοπία και εικόνες η Bente Keller εξερεύνησε την Αλόννησο με αποτέλεσμα να χαράξει τα αμέτρητα μονοπάτια που διαθέτει η Αλόννησος και να δημιουργήσει το πρώτο βιβλίο οδηγό για τους λάτρεις της πεζοπορί??ς. Σήμερα έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Ηλία Τσουκανά 2 ταξιδιωτικούς οδηγούς τα όποια περιέχουν πλούσιες πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος και τα μονοπάτια της Αλοννήσου.

Η Bente έχει το δικό της κατάστημα τη Gallery 5 στην Αλόννησο σε ένα από τα π??ο όμορφα σημεία του Παλιού Χωριού. Εκεί φιλοτεχνεί και διαθέτει τις δημιουργίες της με έμφαση στα χειροποίητα κεριά από φυσική κερήθρα μέλισσας, τέχνη που κληρονόμησε από τη Δανέζικη καταγωγή της.